Bok om konstruktion 1989
Syftet var att göra en bok om enkla mönsterkonstruktioner och det är inte någon sybok med detaljer som fickor men att förstå hur man flitigt använder ett måttband, så att tyget räcker runt den kroppsdel man ritar.
 

Eiser 1987
Mönster sålda på freelans med principen ovan. Enkel Haute Couture utan fickor.


Fiorucci 1985

Sålde hela kollektioner till Europas då absolut ledande modekedja. Motivering: Kunde göra fantasifulla plagg som snabbt sålde.
 

Modevisning Prisma 1984
Mycket avantgardistisk med en inledning där jag projicerade bilder på en vit klänning kallad "Venus födelse". Jag var så först och tidig att ingen då förstod att vi idag skulle komma att ha ett helt hotell "Northern Light" som målas så här med ljus. NK inledde senare en visning med Victoria Silverstedt som Venus i snäckan.
Jag blir ofta bestulen på idéer.
 

Sparbanken 1988
Inredde Sparbanken Örebro med tre tekniker som jag gillar att jobba med. Gardin i batik och tygtryck samt eken sprutad med airbrusch i en väggmålning. Golv med plattor och skyltkuber samt att perspektivet i plattorna löper in i väggmålningen. Laserstrålen skulle beskriva den nya tekniska tidsåldern.
 

Conny Bloom 1990
Beställningsjobb i hela skinn när Conny spelade på Gröna Lund. I denna kavaj tecknade han ett av de bästa skivkontrakt vi gjort med USA på många år vilket skulle ha skrivits med Europe om inte Conny varit så väl framme. Ett av de mest meriterande jobb jag någonsin gjort!

John Levén i Europe 2000

Och jag lyckades sedan få plåta basisten i Europe i min svarta skjorta. Motivering: En designer som kan styla en rockstjärna är ingen dålig designer. Ett av de mest meriterande jobb jag någonsin gjort!
 

Jugge Nohall 2005
Ett uppdrag jag fick att välja tyg och modell. Detta blev ett lyckat signalement på såpakändisen Jugge när han kom i alla tidningar samma dag. I Metro, City, Aftonbladet etc. såg man direkt detta prickiga som så bra passar just Jugge.
 

Stringtrosan 1988
Vi ville ha tights och tunna elastiska jodhpurs och den bikinitrosa vi hade skar in i skinkan som om den var delad i två gupp. Pojkarna hade redan en suspensoar. Jag gjorde Sveriges första string och försökte sälja den till Triumph men vi fick ut den i butikerna sist av alla länder i Europa. Detta beror på att ett land med fri fostran, som kan se "porr" i allt från dammsugare till dörrhandtag, såg den som en porrtrosa. Tussen stack ut och rakhyvel kan man skära sig på.
-Vilken tuss?

Här lyckades After Dark hålla sina underplagg hemliga när stringtrosan, som den sent kom att heta som artikel, snart blev "det mest exponerade plagg" ex. under kjolen på catwalken! Först när Philips kom med en Ladyshave så fick vi ut den på disken. Maskin 600:- och trosa 15:- innan CK stal modellen på min trosa, EXAKT min trosa på NK 245:-, med heroinreklam och vilda protester mot honom från svensk regering.
Tack CK att du höll priset uppe efter allt billigt porrande!

   Madonna badar på Franska Rivieran 1987

-Var det en porrtrosa från början? frågade Beckmans elever.
Den kom som en afrikansk influens i punken, som solplagg på kontinenten, och fanns i boken "Dress your best" från USA. Detta var ingen porrtrosa, rent funktionellt självklart inte, men den blev fel använd.


Kärlekskollektionen 1996
En förfrågan från Nils von Sydow:
-Hur ska en massagestav se ut för att du ska vilja ha en?

Jag tänkte på mitt hushåll med barn och att den skulle gå att hitta i en låda utan att skrämma barnet. Motivering: Det var en produkt som behövde en roligare utformning.

Det stals inom 3 mån av två olika tillverkare i Europa, en med läppstiftshylsa som skulle dölja staven i väskan jag ritat. Väskan, läppstift och allt stals av Sonja Rykiel som nu har den på disken i Europa. Jag sitter på det första brevet till en porrhandlare i Skärholmen: "Marknaden är ännu inte mogen för Pressbyrån eller Åhléns" svarar denna. Sonja Rykiel ses som "först", men inte i Sverige.

Idag har Swarovski en variant i polkagrisflammigt glas med luddig svans och silverhållare, för att göra den rumsren, men den billiga varianten för Pressbyrån har ingen sett till. Tidningar för män och graviditetstester för kvinnor gör att vi har långt kvar till denna mognad.


 

Rutig skjorta 1997
Ärmen smalnade igen efter pingvin och jag låg på SÖS plastikavdelning där jag såg svettoperationer. Skjortan är mycket tålig mot transpiration och ger inga mörka fläckar under ärmen. Jag rekordsålde skjortan på Designtorget.
Det stod 150 sjukskrivna skadade utanför Socialstyrelsen med avskurna nerver i nacken för att de skulle sluta svettas.
Nerverna ska nu sys ihop igen.
Se fotogalleri
 

Värmedyna 2005
Idén är taoistisk som så mycket annat med elektricitet ex. jodtabletter runt kärnkraftverk. "Värm människan inte rummet". Vi har idén i våra bilar och om vi sänker den torra inomhusvärmen med 2 grader så kan vi spara energi genom att värma frusna individer, tror jag i dagsläget...
Motivering: Spara energi
Se värmedyna.